آشنایی با چوب های رایج در صنعت کابینت سازی

آشنایی با چوب های رایج در صنعت کابینت سازی

آشنایی با چوب های رایج در صنعت کابینت سازی

چوب رایج در صنعت کابینت سازی با توجه به سوالات بسیار شما عزیزان در راستای انتخاب مدل و متریال کابینت چوبی تصمیم گرفتیم در این مطلب انواع و اقسام چوب و ویژگی های آن را خدمتتان معرفی نماییم.

همانطور که می دانید چوب یک ماده ایده آل با کاربرد های زیاد در زندگی ما مثلا در مبلمان های چوبی، کابینت منزلمان و … است و چون رنگ و بوی طبیعت را برایمان به ارمغان می آورد جزو انتخاب های فوق العاده شیک و لاکچری و همچنین ارزشمند به حساب می آید. چوب دارای رنگ، نقوش و خصوصیات مخصوصی است و می توانید بر اساس موارد نام برده و توضیحاتی که در ادامه می خوانید آنها را شناسایی فرمایید.

 

آشنایی با انواع چوب کابینت و کاربردهای آن

پیش از آنکه به انواع چوب و کاربرد آنها در صنعت کابینت سازی بپردازیم، باید به این نکته اشاره شود که چوب‌ ها در دو دسته‌ ی کلی چوب سخت و چوب نرم طبقه‌ بندی می‌شوند و هر کدام از آنها کاربرد و ویژگی‌ های خاص خود را دارند. به طور کلی چوب‌ ها به صورت زیر طبقه‌ بندی می‌شوند:

 

چوب های رایج در صنعت کابینت سازی

چوب بلوط قرمز

یکی از مهمترین انواع چوب کابینت آشپزخانه چوب بلوط قرمز محکم، سخت و بادوام است. چوب بلوط قرمز، در مقایسه با سایر چوب‌ های استفاده شده در طراحی کابینت‌ ها، هزینه‌ ی معقولی دارد. به دلیل وجود طرح‌ هایی که بر روی سطح این چوب وجود دارد، در آشپزخانه سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به این ویژگی، استفاده از چوب بلوط قرمز در کابینت‌ با روکش بلوط سفارشی و نیمه سفارشی کاربرد زیادی دارد.

 

چوب بلوط سفید

بلوط سفید، چوبی با دوام بالا و کمی محکم تر از نوع قرمز آن است. بلوط سفید دارای خطوط و رگه‌ های ظریف‌ تری نسبت به بلوط قرمز است و مانند نوع قرمز آن، اغلب در کابینت‌ های لوکس چوبی و همچنین در صنایع دستی و تزئینی کاربرد بسیاری دارد. ضمن اینکه قیمت چوب بلوط سفید بالاتر از نوع قرمز آن است و نسبت به بلوط قرمز کمیاب تر می باشد. طیف رنگی چوب بلوط از قهوه ایی روشن تا تیره است. این چوب دارای مقاومت بالایی است و کاربرد زیادی در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی دارد. همان طور که اشاره شد چوب بلوط جزو چوب های نیمه سنگین و متراکم بشمار می آید و بیشترین کاربرد را در تولید کابینت رومی و سبک‌ های کلاسیک دارد.

مطالب پیشنهادی  همه چیز درباره کابینت پست مدرن

 

چوب بلوط سفید

کابینت چوب افرا

این چوب، با تراکم کمتر نسبت به چوب درخت بلوط، طرح‌ ها و دانه‌ های ریز بر روی سطح خود دارد. از نظر قیمتی نیز افرا، چوب گران‌تری نسبت به چوب بلوط می‌باشد. استفاده از این چوب در ساخت کابینت‌ رایج است اما اصولا استفاده از چنین چوب هایی باعث بالا رفتن قیمت کابینت چوبی می شود. چوب افرا قابلیت خوبی در رنگ‌ پذیری دارد تنوع رنگی چوب افرا زیاد است اما مایل به کرم می باشد و با ویژگی هایی همچون استحکام و دوام، بافت بی نظیر، رگه های صاف و یکنواخت شناخته می شود.

 

 

چوب گردو

چوب گردو یکی از چوب های رایج در صنعت کابینت سازی در مقایسه با چوب بلوط وزن کمتری دارد اما از نظر شکل ظاهری(الگو و طرح‌ های روی سطح چوب) و استحکام مشابه با چوب بلوط است. این چوب را می‌توان با رنگ‌ های روشن مانند سفید و زرد ترکیب کرد. رنگ‌ طلایی نیز در استفاده از این طرح‌ ها و ترکیب آن با رنگ‌ های دیگر معمولا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طراحی کابینت‌ نئوکلاسیک استفاده از چوب گردو معمولا رایج است.

 

 

کابینت چوب گردو

چوب عش

چوب عش، چوب سبک و دانه ای صاف است که در سراسر سواحل شرقی و بخش هایی از کانادا رشد می کند. چوب عش با داشتن دانه مستقیم و رنگ بژ تا قهوه ای روشن، گزینه ای بسیار جذاب است و دارای رنگ روشن‌ تر و ظاهر بسیار زیبا‌ می باشد. از ویژگی های آن به عنوان یک چوب سبک و مقاوم اشاره کرد و از نظر استحکام مشابه چوب بلوط می‌باشد. خطوط صاف و یکدست در این چوب، باعث ‌می‌شود که دکوراسیون، ظاهری طبیعی به خود بگیرد.

چوب راش

چوب این درخت رنگ کرمی مایل به قرمز دارد و نوعی چوب نیمه سنگین به شمار می آید. بافت چوب راش همگن و متشکل از یکسری دوک است. این دوک ها که در سطح چوب وجود دارند زیبایی بی نظیری به آن بخشیده اند. چوب درخت راش مانند چوب هایی که پیش تر گفته شد برای ساخت انواع کابینت های چوبی استفاده می شود. در مقابل رنگ تاثیر پذیری بالایی دارد و در مقابل رطوبت و انواع قارچ ها تا حد قابل قبولی مقاوم است و کاربرد بسیار زیادی در صنعت نجاری دارد.

مطالب پیشنهادی  کابینت هایگلاس بخریم یا کابینت ممبران

 

کابینت چوب راش

 

چوب توسکا

چوب توسکا وزن بسیار سبکی دارد و مقاومت آن در برابر ضربه بالا نیست. رنگ بندی این چوب شامل رنگ های کرم تا صورتی و قرمز است و برای ساخت مبل و صندلی و ساخت کفپوش از آن استفاده می شود. این چوب یک لوح خالی و خالص برای دکوراتورها است. توسکا از افرا ارزان تر و محبوب تر از چوب های بادوام دیگر است و طیف رنگی درخت توسکا کرم مایل به قرمز است. این چوب در مقابل رنگ از تاثیر پذیری بالایی برخوردار است و کاربردی شبیه به چوب راش دارد. چوب درخت توسکا بیشتر در جنگل های شمال ایران یافت می شود و در ساخت کابینت و درب های چوبی ساخت مبل و صندلی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

چوب زبان گنجشک

این نوع چوب که با نام ون نیز معروف است در کشور به‌وفور یافت می‌شود. چوب زبان‌ گنجشک دارای بافت سخت بوده و دارای رنگ سفید صدفی تا سفید مایل به زرد می‌باشد که در صنایع چوبی کاربرد زیادی دارد. این چوب زیبا دارای رگه‌های بسیار است و می‌تواند به ترمو بادوام همراه با مقاومت بالا تبدیل شود.

این چوب پس از انجام فرایند ترمو ماشین‌کاری و پرداخت می‌شود و به دلیل تراکم و دانسیته بالا می‌توان اتصالات آن را با پیچ انجام داد. ترمووود ون گزینه‌ای بسیار مناسب برای تولید کف‌ پوش در مکان‌ های مختلف نظیر رستوران‌ ها، بالکن‌ها، مراکز تجاری و … است زیرا زیبایی آن بی‌نظیر بوده و در اثر رفت‌وآمد دچار آسیب و خوردگی نخواهد شد.

 

کابینت چوب زبان گنجشک

چوب والسا (بالسا)

چوب بالسا از درختی پهن برگ به دست می آید که عمدتا در مناطق استوایی و از جنوب مکزیک تا جنوب برزیل رشد می کند. البته ۹۰ درصد چوب تجاری بالسای جهان در اکوادر تولید می شود که از جنگل های صنعتی این درخت بدست می آید. این چوب سبک ترین چوب تجاری جهان است و بسیار زیاد از آن برای ساخت ماکت های چوبی و سازه های پرنده استفاده می شود. بالسا درختی تند رشد است و این ویژگی به مانند دیگر چوب ها با نرمی و سفتی بافت چوب رابطه مستقیم دارد.

مطالب پیشنهادی  کابینت مدرن یا کابینت کلاسیک کدوم بهتره؟

 

چوب ساج

این چوب در مناطقی مانند کشور هندوستان و اندونزی یافت می‌شود و به دلیل روغنی بودن به نسبت سایر چوب‌ها در برابر پوسیدگی و تجمع حشرات مقاوم‌ تر می‌باشند. طیف رنگی این چوب بین طلایی و قهوه ایی تیره می باشد که دارای خط هایی سیاه رنگ است. این چوب بسیار سنگین و بادوام می باشد و از چوب ساج می توان در قسمت های مختلف ساختمان از جمله درب های لابی، گیت یا درگاهی و همچنین کابینت سبک کلاسیک استفاده کرد.

 

کابینت چوب ساج

 

مزایای کابینت چوبی

  • اولین مزایای کابینت چوبی زیبایی و چشم نوازی آن است و با هر سلیقه ای سازگار می باشد.
  • کابینت چوب طبیعی در مقایسه با سایر انواع کابینت ها از استحکام و ماندگاری بیشتری برخوردار است
  • کابینت چوب از مقاومت خوبی در برابر ضربه برخوردار می باشد و همچنین دارای خاصیت ارتجاعی است، از این رو می تواند جز مناسب ترین کابینت ها برای فضا آشپزخانه باشد.
  • تنوع این نوع کابینت ها بسیار بالا می باشد با شاهد بودن انواع مختلف چوب، این نوع کابینت ها از نوع های دیگر برتری دارند.

ممنون که تا انتهای مطلب همراه ما بودید، ما سعی نموده ایم شما عزیزان را با انواع چوب رایج در صنعت کابینت آشنا کنیم

و از شما می خواهیم اگر سئوالی در انتخاب چوب سبک کابینت دارید برامون کامنت کنید تا پاسخ شما رو توسط کارشناسان ویترین چوب ارائه دهیم. امیدوارم از این مطلب رضایت داشته باشید. برای مشاهده بیشتر نمونه کار های کابینت تمام چوب لطفا پیج اینستاگرام  ما را دنبال کنید.

https://www.instagram.com/Vitrinwood/

آدرس : تهران، جاده شهریار اندیشه روبروی فاز 2، میدان مادر، بلوار نیایش نبش خیابان معلم پلاک 1401

09354906740

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات